ارتباط مصرف قهوه درهنگام صرف نهار  با دیابت

در تحقیقی که بروی 70000 زن اروپایی انجام شد، مشخص گردید که نوشیدن حداقل یک فنجان قهوه در زمان صرف نهار باعث می شود خطر ابتلأ به دیابت نوع 2 در طی چند سال نسبت به کسانی که قهوه نمی نوشند،  به یک سوم کاهش یابد.

محققین با بررسی مصرف قهوۀ دکافئینه و کافئینه، همراه با شکر و بدون شکر، در تمام اوقات روز متوجه شدند که خوردن حداقل یک فنجان قهوه در هنگام نهار می تواند خطر ابتلأ به دیابت را به 3/1 کاهش دهد.

دکتر Daniela S.Sartorelli از دانشگاه sao Paulo در برزیل می گوید بر اساس یافته های تحقیقاتی ما، تنها خوردن قهوه همراه با وعدۀ نهار باعث کاهش خطر ابتلأ به دیابت می شود.

یافته های این تحقیق در مجلۀ the American journal of Clinical Nutrition به چاپ رسیده است.

مطالعات زیادی در رابطه با تأثیر قهوه بر کاهش خطر ابتلأ به دیابت نوع 2 به چاپ رسیده است. اما تا بحال هیچ مکانیزیم مشخصی برای اثبات این ارتباط ارائه نشده است. گروه تحقیقاتی دکتر Sartorelli با مطالعۀ 69532 زن فرانسوی که در تحقیق تغذیه ای  در اروپا شرکت کرده بودند به بررسی تأثیر مصرف قهوه طی یازده سال و ابتلأ به دیابت پرداختند (زنان شرکت کننده از سنین 41 تا 72 هستند) در این مدت 1415 نفر به دیابت نوع 2 مبتلا شدند و کسانی که حداقل سه فنجان در روز قهوه می نوشیدند 27% کمتر به دیابت مبتلا شده بودند.

اما زمانیکه محققین زمان مصرف قهوه را بررسی کردند، دریافتند تنها کسانی که قهوه را در زمان صرف وعدۀ نهار خود می نوشند، کمتر به دیابت مبتلا می شوند.

زنانی که بیش از یک فنجان روزانۀ بهنگام صرف نهار قهوه می نوشند، 33% کمتر به دیابت مبتلا می شوند.

تأثیر قهوه در زمان صرف نهار تنها در مورد مصرف قهوۀ سیاه بدون اضافه کردن شیر و شکر مشاهده گردید.

مزایای استفاده از قهوه بر دیابت با زمان مصرف آن و احتمالاً با نوع غذایی که برای وعدۀ نهار مصرف می شود، مرتبط است.

منبع:American journal of Clinical Nutrition,online February 10, 2010